Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-04@02:58:39 GMT

سامانه کد رهگیری به وزارت راه متصل شد

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۹۰۴۹

سامانه کد رهگیری به وزارت راه متصل شد

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اتصال سامانه کد رهگیری به وزارت راه، گفت: در دولت قبل سامانه ملی املاک و اسکان رونمایی شد اما فقط دو میلیون نفر در این سامانه خوداظهاری کردند و پس از آن نیز سامانه هک شد.

به گزارش ایران اکونومیست وزیر راه و شهرسازی در ساعت پایانی روز گذشته با حضور در برنامه صف اول، مسکن را نیاز اساسی مردم تلقی کرد و اظهار داشت: قانون جهش تولید مسکن ساخت یک میلیون واحد مسکونی را به دولت ابلاغ کرده و از طرفی این مسئله وعده آقای رئیس‌جمهور است که ما تعهد کردیم، آن را انجام بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در گام ابتدایی برنامه ریزی برای پروژه را شروع کردیم گفت: مسئله ثبت نام نهضت ملی مسکن به سرعت انجام پذیرفت و تاکنون ۵.۲ دهم میلیون نفر ثبت نام کردند و ۳.۶ میلیون نفر هم به عنوان متقاضی واجد شرایط شناسایی شدند.

*زمین لازم برای 1.5 میلیون مسکن تامین شد

وزیر راه و شهرسازی در بیان آمار تامین زمین اظهار داشت: تاکنون زمین ۱.۵ میلیون مسکن به طور کامل تامین شده و تامین زمین برای ۱.۳ میلیون واحد مسکونی در مراحل الحاق قرار دارد.

عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به ساخت ۸۰۰ هزار مسکن روستایی در نهضت ملی مسکن بیان کرد: در مسکن مهر زمین دولتی تامین شده برای یک میلیون و ۶۰ هزار واحد مسکونی بود و ما در نهضت ملی مسکن طبق قول خود در گام اول بانک زمین را تشکیل دادیم.

وی ادامه داد: قانون بودجه سال ۱۴۰۱ با قانون جهش تولید مسکن در حوزه زمین تعارض جدی دارد و همین مسئله سبب شده تا هیچ دستگاه دولتی به غیر از وزارت راه شهرسازی در تامین زمین نهضت ملی مسکن نقش نداشته باشد.

قاسمی با اشاره به اینکه در کلانشهرها برنامه توسعه شهری نداریم گفت: در شهرهایی که زمین محدودیتی ندارد ساخت واحدهای مسکونی یک طبقه را در دستور کار قرار دادیم و توسعه ۴۰ شهر جدید و شهرک نیز مانند شهر جدید ایوانکی در اطراف تهران انجام خواهد شد.

*نهضت ملی مسکن متقاضی محور است

این مقام مسئول با اشاره به اینکه نهضت ملی مسکن متقاضی محور است گفت: ما در گام ابتدایی با شناسایی متقاضی فرایند ساخت مسکن راه از طریق مدل‌های متنوع نظیر خودمالکی، قراردادهای سه جانبه و سایر شیوه‌ها ادامه می‌دهیم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر ساخت یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی در مراحل مختلف ساخت قرار دارد و پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به تعیین تکلیف مسکن مهر تا پایان سال جاری افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۴۰ هزار مسکن مهر تحویل شده و در حال حاضر ۱۹۰ هزار مسکن مهر تحویل نشده داریم که تیم مجزایی را برای این مسئله در نظر گرفتیم و قصد داریم تا پایان سال تا جایی که امکان دارد پرونده مسکن مهر را ببندیم.

*سامانه کد رهگیری به وزارت راه منتقل شد

قاسمی با اشاره به بسته حمایتی بازار اجاره مسکن گفت: موجران و مستاجران تا حد زیادی در مصوبه سران قوا تعیین تکلیف شده اند و همه در سراسر کشور موظف به اجرای این قانون هستند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تسهیلات ودیعه مسکن گفت: مصوب کردیم ۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن برای مستاجران در نظر گرفته شود که می‌تواند بخشی از مشکلات مردم را حل کند.

قاسمی ادامه داد: سامانه کد رهگیری از وزارت صنعت معدن و تجارت به وزارت راه و شهرسازی انتقال پیدا کرده و می‌توانیم این اطمینان را بدهیم در سال‌های آتی دیگر شاهد تخلف بنگاه‌های معاملات املاک نخواهید.

*سامانه ملی املاک و اسکان در دولت قبل هک شد

این مقام مسئول با اشاره به سامانه ملی املاک و اسکان گفت: در دولت قبل سامانه رونمایی شد اما تنها دو میلیون نفر در این سامانه خود اظهاری کردند و پس از آن نیز سامانه هک شد و مشکلات گسترده‌ای برای آن به وجود آمد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز اطلاعات ۶۲ میلیون نفر را در سامانه ملی املاک و اسکان داریم و به دنبال تکمیل سامانه هستیم.

عضو کابینه دولت سیزدهم در بیان اینکه سامانه در حال حاضر تکمیل نشده و آمارهای خانه‌های خالی متفاوت است گفت: تاکنون ۶۰۰ هزار واحد مسکونی خالی در سامانه ملی املاک و اسکان شناسایی شده و سازمان امور مالیاتی برای آن تعرفه مالیاتی صادر کرده است.

وی افزود: ما از دستگاه‌های دیگر خواهش می‌کنیم تا اطلاعات را در این سامانه ثبت کنند.

قاسمی با اشاره به اینکه ما در جاهایی مسکن سازی کردیم که معماری و شهرسازی نداشتیم گفت: کاملاً مصمم هستیم تا معماری اسلامی ایرانی را در نهضت ملی مسکن احیا کنیم.

 

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سامانه ملی املاک و اسکان وزیر راه و شهرسازی سامانه کد رهگیری نهضت ملی مسکن وزارت راه واحد مسکونی میلیون نفر مسکن مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۹۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود

گروه اقتصاد و درآمد: معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن تکذیب اخبار منتشر شده درخصوص استفاده از خاک جزایر هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن، تصریح کرد: کشور ما منابع سرشاری دارد و از آنجا که در جای جای آن این منابع در دسترس هستند، به صرفه نیست که از این جزیره برای ساخت مسکن ملی، خاکی منتقل شود. قطعا حداقل در حوزه طرح های بازآفرینی ما چنین برنامه ای نداشته ایم.

به گزارش جماران، محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، که در نشست خبری اولین گردهمایی گروه های مردمی و جهادی با وزارت راه و شهرسازی (بازآفرینی شهری، مسکن و راه روستایی) و دومین نشست تقدیر از برترین فعالیت ها در نوسازی مسکن و بازآفرینی شهری ، جایزه ملی بم، سخن می گفت، اظهار کرد: بیش از ۵۴۶ شهر بسته‌های تشویقی شهرسازانه را در بافت های فرسوده اجرا می‌کنند؛ به طوری که آمار صدور پروانه در سال های پس از انقلاب نشان می‌دهد سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت‌های فرسوده شکسته شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهارداشت: از ابتدای دولت سیزدهم نگاه ما در حوزه بازآفرینی نگاه مردمی سازی بوده است. نوسازی مسکن باید توسط مردم، سازندگان بخش خصوصی، تعاونی ها و گروه های جهادی صورت گیرد. نظارت هم توسط دولت و اعضای سازمان نظام مهندسی انجام می شود.

وی با یادآوری اینکه وزارت راه و شهرسازی بیشترین بدنه اجتماعی و بیشترین ارتباط با مردم دارد و موفقیتها در این وزارتخانه در افزایش سرمایه اجتماعی تاثیرگذار خواهد بود، افزود: در محدوده بافت های فرسوده 2 میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناکارآمد و فرسوده وجود دارد. این بناها جان هموطنان ما را در ۶۹۰ شهر به خطر انداخته است. بنابراین ما نوسازی را در اولویت قرار دادیم؛ زیرا موضوع جان انسان ها است. داغ زلزله بم هنوز برای ما تازه است و می خواهیم هیچگاه داغ دیگری بر دل ما ننشیند و یک شبه جمع زیادی از همطونانمان را از دست ندهیم.

 

در ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار ۱۰ میلیون نفر سکونت دارند

آیینی با بیان اینکه در این ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار حدود ۱۰ میلیون نفر سکونت دارند، اضافه کرد: این وسعت شامل ۱۶۷ هزار هکتار، ۶۰۰۰ محله و ۳۰۰ هزار کوچه است. ساکنان این مناطق دچار بدمسکنی هستند و توان نوسازی ندارند. حتی اگر وام ارزان به این افراد بدهیم امکان پرداخت اقساط ندارند، زیرا اگر پول داشتند در بافت فرسوده زندگی نمی کردند. این چالش اول ما است. ما به آنها می گوییم نگران نباشید؛ ما شما را به سازندگان و کسانی که توان مالی، توان اجرایی و توان فنی دارند وصل می کنیم. اینجا با چالش دوم مواجه می شویم؛ زیرا سازندگان حاضر به نوسازی در محلات فرسوده نیستند؛ زیرا برای آنها بازدهی اقتصادی ندارند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران راهکار شرکت بازآفرینی برای چالش دوم یعنی تشویق سازندگان به نوسازی بافت های فرسوده گفت: چهار چالش نوسازی در سند تحول دولت آمده است. راهکار این است که ما با بسته های تشویقی مختلف، سرمایه گذاران را ترغیب به نوسازی کنیم.

تخفیف ۵۰ درصدی در پروانه نوسازی، یک طبقه تراکم بیشتر خبرهای خوب در محرومیت زدایی از بافت های فرسوده

وی با بیان اینکه بیش از ۵۴۶ شهر بسته های تشویقی شهرسازانه را اجرا می کنند، توضیح داد: بررسی آمارهای صدور پروانه نشان می دهد سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت های فرسوده در بعد از انقلاب شکسته شد. گام اول را با همکاری بسیج مستضعفان و بسیج سازندگی برداشته ایم و تا کنون ۴۶۷ حلقه میانی ایجاد کردیم و در محلات هدف بازآفرینی به ارایه خدمات می پردازند. این اتفاق جدیدی است که قصد داریم این تعداد را به ۲۰۰۰ حلقه برسانیم و به زودی شاهد خبرهای خوبی در محرومیت زدایی از بافت های فرسوده خواهیم بود.

گردهمایی سراسری گروه های جهادی برای نوسازی بافت های فرسوده

وی اعلام کرد: در روزهای یکشنبه و دوشنبه(16 و 17 اردیبهشت ماه) گردهمایی سراسری گروه های جهادی را برای نوسازی بافت های فرسوده برگزار خواهیم کرد. در این پویش، مردم را برای چگونگی نوسازی منازلشان در بافتهای فرسوده و نحوه و قوانین مشارکت با سرمایه‌گذاران آشنا می‌کنیم.

آیینی در ادامه این نشست با اشاره به سختی رفت و آمد در بخشی از بافت های فرسوده به دلیل باریک بودن کوچه ها گفت: این موضوع باعث شده ارایه خدماتی مانند اورژانس و آتش نشانی در این مناطق با مشکلاتی مواجه باشد. قصد داریم این کوچه ها را به کوچه‌های شش متری و هشت متری تبدیل کنیم. تجمیع پلاک ها نیز در دستور کار است. در این زمینه انشعابات آب و برق و گاز و تلفن محفوظ است و دستگاه های خدمات رسان حق ندارند مبلغ جدیدی بابت انشعابات از ساکنان بافت های ناکارآمد دریافت کنند. همچنین پرونده های ایجاد انشعاب نیز و استعلامات جدید نیز باید خارج از نوبت بررسی شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از 2 میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار از سال ۱۳۸۴ تا کنون بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار واحد ساخته شده و ۷۳ هزار پروژه در دولت سیزدهم احداث شده است؛ اضافه کرد: امروز از مرز ۲۶۶ هزار پروانه در محدوده بافت های فرسوده عبور کردیم و در دولت سیزدهم ۸۲ هزار و ۴۸۵ واحد تکمیل و به بهره‌برداری رسیده است.

اولویت ما تجمیع است، مردم را برای تجمیع و نوسازی بافتها ترغیب کنید

به گزارش جماران، آیینی در ادامه این نشست خبری درخصوص همایش مشترکی که قرار است با اعضای بسیج مشارکت کننده در طرح بازآفرینی بافتهای فرسوده برگزار شود، ادامه داد: در این گردهمایی دو روزه ، در روز اول سه برنامه توجیهی برای سرحلقه‌های نوسازی داریم که آنها را به لحاظ تخصصی با نحوه مذاکره و تبیین حقوق ساکنان آشنا می‌کنیم. یک جلسه برای تسهیلات بانکی و مشوق های بانکی، یک جلسه برای مشوق های نوسازی و جلساتی نیز برای توجیه سرحلقه ها برگزار خواهیم کرد که در آن درباره نحوه مذاکره با مردم و تبیین حقوق کلی آنها و نحوه دریافت پروانه و اقداماتی که باید در شهرداری ها انجام دهند را بیان خواهیم کرد. همچنین چگونگی همکاری همسایگان و تجمیع پلاک ها با یکدیگر نیز بررسی خواهند شد؛ چرا که در پلاک های ریزدانه نمی‌توان بناهای پایدار احداث کرد. اولویت ما تجمیع است، مردم را برای تجمیع و نوسازی بافتها ترغیب کنید.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ضمن تشریح برنامه‌های این همایش دو روزه، به دوره‌های آموزشی نحوه مذاکره با مردم، تبیین حقوق کلی، مطالبه گری، تسهیلات بانکی، معرفی مشوق‌های سرمایه گذاری، جلسات ویژه توجیه مالکان برای اعتماد به سرمایه گذاران، جلسه با همسایگان در حوزه بازآفرینی، همچنین برگزاری جلسات با گروه‌های مردمی برای کمک به ساخت مسکن و تامین خدمات روبنایی و زیربنایی به علاوه جلسات مربوط به راه روستایی اشاره کرد.

وی با تاکید بافت های فرسوده را بهترین محل برای اعتلای معماری ایرانی - اسلامی و به کارگیری نمادهای متناسب با فرهنگ ایرانی دانست و ابراز امیدواری کرد تا پایان سال 1403 حدود ۱۲۰ هزار نقطه در بازآفرینی شهری با شاخص های معماری ایرانی - اسلامی خواهیم رسید.

وی با بیان اینکه بازآفرینی شهری یکی از بخش های پیشرو در نهضت ملی مسکن است، افزود: تا کنون به ۲۶۶ هزار واحد رسیده ایم و تا پایان سال به ۴۰۰ هزار واحد می رسیم. البته با حضور نیروهای جهادی امیدواریم از این عدد هم بالاتر برویم و رکورد دولت های پس از انقلاب را بشکنیم.

پرداخت پنج نوع وام برای نوسازی در بافت های فرسوده

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره میزان تسهیلات نوسازی گفت: درخصوص تسهیلات بانکی در بافت های فرسوده پنج نوع وام قابل دریافت است. اول تسهیلاتی به میزان وام نهضت ملی مسکن تا سقف ۵۵۰ میلیون تومان است که تسهیلات ارزان قیمتی است. در برنامه هفتم نیز خبر خوش این است که با تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان، واحدهای بافت های فرسوده از تمامی تخفیفات و حمایت های نهضت ملی مسکن تا سقف پنج طبقه استفاده کنند.

به گفته آیینی، محور سوم تسهیلات اسکان موقت است. محور چهارم پرداخت وام در بافت های تاریخی است. نوع پنجم، تسهیلات اسکان موقت در بافت های تاریخی را شامل می‌شود. در این زمینه مثل نهضت ملی مسکن برخی بانک ها همکاری می‌کنند و برخی همکاری لازم را ندارند. اما در سال ۱۴۰۲ روند اعطای تسهیلات نسبت به گذشته مقداری بهتر شده است.

توضیح درباره طرح کلید به کلید واگذاری آپارتمان با ۴۰ درصد تخفیف در ازای خانه فرسوده

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره طرح کلید به کلید بیان کرد: یکی از بخش های آموزشی در گردهمایی جهادی، ابزار تشویقی کلید به کلید است. در این زمینه به ساکنان بافت های فرسوده اولویت خود را برای نوسازی اعلام می‌کنیم. یکی از امکاناتی هم که به ساکنان ارایه می‌شود ارایه زمین یا آپارتمان معوض از طرف دولت در ازای واحد فرسوده ساکنان است.

وی ادامه داد: برابر قانون برنامه هفتم توسعه، کسانی که در بافت فرسوده واحد در اختیار دارند این امکان برایشان فراهم است که واحد خود را با واحد مسکونی نوسازی شده در محدوده های بازآفرینی، زمین دولتی  یا واحد مسکونی در شهرهای جدید معاوضه کنند. برای تشویق ساکنان نیز یا واحد آنها با ۴۰ درصد افزایش داده می‌شود یا واحدهای ما با ۴۰ درصد تخفیف داده می‌شود. در این زمینه سامانه‌ای راه‌اندازی می‌کنیم که مردم بتوانند در قالب طرح کلید به کلید واحد مدنظر خود را انتخاب کنند.

به گزارش جماران، در بخش دیگری از این نشست، سردار ابوالفضل طهماسبی ـ جانشین سازمان بسیج سازندگی - اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ در حوزه مرمت و تکمیل واحدهای مسکونی اقشار آسیب‌پذیر و مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بیش از ۱۲ هزار خانه را ساختیم. به ۱۶۳۸ روستا آبرسانی کردیم و این کار ادامه دارد. همچنین آسفالت ۱۷۰۰ کیلومتر راه مزارع روستایی انجام شد. در بخش آبخیزداری ۸۳۴ پروژه به اجرا رسید.

طهماسبی افزود: در حوزه بازآفرینی شهری، طرح کرامت را اجرا کردیم. در این زمینه از ظرفیت های سپاه و بسیج سازندگی استفاده شد. در مجموع در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۰ هزار پروژه در مناطق محروم اجرا شد. هدف ما در این حوزه تحقق شعار سال و مردمی سازی نوسازی با حضور ۶۰ هزار گروه جهادی است.

جانشین سازمان بسیج سازندگی تاکید کرد: گردهمایی مشترک ما با وزارت راه و شهرسازی در روزهای ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت برگزار می‌شود که در طی این گردهمایی تفاهم‌نامه‌های مختلفی به امضا می‌رسد. حسن گروه های جهادی این است که در آنها فضای مردمی شکل می گیرد و مطالبه گر هستند. این افراد در حوزه عملیاتی و مطالبه‌گری ورود می کنند. در روز اول گردهمایی با حضور کارشناسان وزارت راه و شهرسازی، شرکت بازآفرینی شهری ایران، شرکت عمران شهرهای جدید، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برگزار می‌شود و در روز ۱۷ اردیبهشت تفاهم‌نامه همکاری میان وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان بسیج مستضعفین و نیز چندین تفاهم‌نامه با شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی منعقد می‌شود.

         

دیگر خبرها

  • میزان تسهیلات بافت‌های فرسوده اعلام شد
  • اعطای زمین برای تامین مسکن کارگران در استان سمنان
  • مشارکت قرارگاه خاتم الانبیا در ساخت مسکن ملی در آذربایجان غربی
  • آماده سازی ۵۵ هکتار زمین ملی مسکن در رودبارجنوب
  • الزام ثبت قرار داد اجاره در سامانه خودنویس
  • جروزالم پست: موفقیت 25 درصدی سامانه های پدافندی آمریکا در رهگیری موشک های ایرانی
  • الزام ثبت قرار داد در سامانه خودنویس
  • معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود
  • اجرای ۱۰۰ درصدی بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن بازآفرینی در آذربایجان‌غربی
  • طرح نهضت ملی مسکن جنوب شرق استان تهران آغاز شد